Skip to main content
fuglebakkekvarteret

Fuglebakkekvarteret

Fuglebakkekvarteret er beliggende i den nordlige del af Frederiksberg og er, som områdebetegnelsen afslører, domineret af vejnavne der alle har det til fælles at de er navne på forskellige fuglearter. Boligtyperne i Fuglebakkekvarteret er utrolig divers, hvorfor kvarteret huser alt fra herskabelige Frederiksberg villaer til klassiske etageejendomme og de mange velkendte rækkehuse nord for Godthåbsvej. Ejendomsmæglerfirmaet Mathias har sit kontor placeret i hjertet af Fuglebakkekvarteret – på Nordre Fasanvej.

helle virkner

Kendte beboere, Helle Virkner på Egernvej Frederiksberg

Området har huset flere kendte danskere igennem tiderene, heriblandt tidligere statsminister Jens-Otte Kragh der boede med sin kone Helle Virkner på Egernvej samt Dirch passer der boede på Kristian Zahrtmanns Plads. Kristian Zahrtmann var en kendt dansk billedekunstner, der mest af alt er kendt for i sin tid at udfordre normerne med nøgenbilleder – både af kvinder og mænd. Det gør ham muligvis til en af de første danske queer kunstnere og kunne måske være hvorfor Dirch Passer synes at netop denne historie, gjorde det til et interessant kvarter at bebo. Derudover har området i fiktionens verden også været hyppigt brugt i især tv-serien Klovn, hvor Mias forældre, Ole & Pykker, boede i et af rækkehusene på Egernvej.

rækkehus frederiksberg

Rækkehuskvarteret ved Godthåbsvej

I den sydlige del af Fuglebakkekvarteret finder man kvarteret med de mange rækkehuse, hvor vor tidligere statsminister boede. Rækkehusene er tegnet af Thorkild Henningsen, som trods deres beskedne ydre, er nogle af de største og mest veludnyttede rækkehuse der er at finde på Frederiksberg – eller for den sags skyld i hele Hovedstaden.

Fuglebakkekvarteret er bestemt et kvarter der byder på meget, alt fra storby puls til landsbystemning. Lad det være jeres destination til næste gåtur, start evt. fra Aksel Møllers Have ved den ny metro city ring station og bevæg dig langsom igennem det flotte kvarter.